Monday, December 21, 2009

Kompis från stockholm fast thai

Andra dagen i bangkok startade lugnt och skönt. Tomas och flickorna drog iväg på mera shopping, jag och A fick en lugn start med frukost i lugn och ro. Vi hade gjort iordning en liten och bra lista som såg överkomlig ut. Vi var på paragon och mbk



Totalt blev det 5 toppar till Annelie och en lunch uppe på mbk. Varken jag eller A var så shoppingsugna men det var det andra som var. Två sjuttonåringar på grönbete som även hade en perfekt packåsna att bära det inköpta. Där kan man snacka om grymt seriös shopping.



Efter shopping så drog vi oss tillbaks till hotellet för en numer klassiker, powernap! En thailändsk väninna till oss och en kompis till henne skulle möta upp oss på hotellet för en trevlik kväll tillsammans. Vi började kvällen med en god flaska vin i hotellets vinbar som ligger vid poolområdet.


Sedan var vårat mål en grymt trevlig japansk restaurang där vi käkade japanska pizzor, en specialscampirätt och lite olika kött varianter. Till detta varm&kall saké och bira.Liten beskrivning av maten, vi tog tre varianter av pizzan. Bläckfisk, biff och seafood. Det kom in i tre skålar tillsammans med en massa grönsaker och ägg, som dom vispade ihop och la på teppasgrillen(stort stekbord mitt på bordet) som en 3-4 centimeter tjock pannkaka. Sedan så åkte specialscampin på, scampi, ägg, grönsaker och kryddor som en alldeles för tunn omelette. Den fick ligga i mitten på ”stekbordet” i minst 5 minuter då fick en liten metallspackel som man skulle skrapa den tunna omeletten i kanterna föratt sedan pressa ner mot stekborde tills det hade blivit till en fast matbit, väldigt konstig maträtt som jag och A tyckte bra om men inte dom andra. Japanska pizzan vändes efter cirka 10 minuter och delades sedan i små tårtbitar vilken man ringlade majonnäs, söt teriyakisås och noripulver. Denna rätt gillades av oss alla. Sedan var det sesammarinerad biff, supergott! Sedan var det oxtunga i tunna skivor som stektes och toppade med rostad vitlök och tunaflakes, tyckte alla var okey. Vissa av oss var inte mätta så det blev en pizza och lite mera sesambiff. Som avslutning bjöds på någon form av tofudessert.






Efter middagen så skulle thaitjejerna hem då en av dom skulle jobba tidigt på morgonen, Tomas och tjejerna gick upp på rummet medans jag och A bestämde oss för en liten kvällspromenad. Vi traskade på en stund tills vi fick se en trevlig skylt, bar och karaeoke…….Som en sann representant av familjen Eriksson så vet ni vad sådana skyltar gör med oss!

När vi gick in på stället så var det bland annat en stor julfest så vi frågade i baren om det var en privat tillställning men så var det inte så vi beställde dricka och lyssnade på amatöruppträdanden med högst blandad kvalitet. Vissa kom fram och pratade med oss och var grymt trevliga, det bjöds på mat och drickat beställde vi själva, sen så kom frågan, vill du uppträda och hela jag ville svara JAAAAA men en blick på A gjorde att det på något sätt kom ut no thanks ur min mun, beskriver inte hur det gick till men så vart det. Har haft två kanondagar som start på semestern, även om huvudet kändes segt som bara den på morgonen när man vaknade…














No comments: